اگرچه در سالهای اولیه دفاع مقدس، شاهد پراکندگی حضور رزمندگان افغانستانی در لشکرهای مختلف عملیاتی هستیم اما در ادامه با تدبیر فرماندهان جنگ، همه این رزمندگان در یک تیپ مستقل سازماندهی شده و تحت آموزشهای تخصصی تخریب و شناسایی قرار گرفتند. تیپ ابوذر متشکل از رزمندگان افغانستانی باتوجه به همگراییهای فرهنگی این عزیزان با پیشمرگهای کرد در مناطق عملیاتی غرب، بر این جبهه متمرکز شد و در بسیاری از عملیاتهای مربوط به محور غرب، نقش مهم و تأثیرگذاری داشت.
در دوران دفاع مقدس، بخشها و محورهای مهمی تحت کنترل رزمندگان افغانستانی تیپ ابوذر بوده است و حتی برخی از کارشناسان دفاع مقدس معتقدند که با دوراندیشی و آیندهنگری، میتوانستیم این تیپ را به گونهای تربیت و سازماندهی کنیم که پس از جنگ تحمیلی، تبدیل به حزبالله دیگری در افغانستان شود اما متأسفانه بنا به دلایل متعدد این مهم حاصل نشد.
با همه این تفاسیر، امروزه مدافعان حرم لشکر فاطمیون امتداد دهندگان راه رزمندگان تیپ ابوذر هستند و امیدواریم حمایت از این لشکر مخلص و حماسهساز پس از ریشهکن شدن داعش و آرام شدن اوضاع سوریه ادامه یابد تا همین رزمندگان تبدیل به سفرای فرهنگ اهلبیت (ع) در کشور خود باشند.