0
عزیز فروغ

عزیز فروغ

تولد: 1329 (سن : 1404 سال)
مشخصات
  • جنسیت : مرد
  • ملیت : افغانستان
  • محل تولد : کابل
بیوگرافی

عزیز فروغ

زندگی‌نامه عزیز فروغ: هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون افغانستان

عزیز فروغ، یکی از چهره‌های سرشناس هنر افغانستان در سینما، تئاتر و تلویزیون، در سال ۱۳۲۹ خورشیدی (۱۹۵۰ میلادی) در منطقه دهمزنگ شهر کابل و در یک خانواده روشنفکر دیده به جهان گشود.


تحصیلات و فعالیت‌های آموزشی

او تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب سید جمال‌الدین افغان آغاز کرد و سرانجام در سال ۱۳۵۲ (۱۹۷۳ میلادی) در رشته هنر و ادبیات فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۳۵۳ (۱۹۷۴ میلادی)، فروغ به عنوان معلم حرفه‌ای در مکتب ابتدایی عاشقان و عارفان مشغول به کار شد. تخصص او در نقاشی، خطاطی و مجسمه‌سازی بود و علاوه بر آن، مضامین مختلفی به‌ویژه زبان دری را نیز تدریس می‌کرد.

در سال ۱۳۵۶ (۱۹۷۷ میلادی)، با توافق ادارات عاشقان و عارفان و متوسطه سردار جان‌خان، و بنا به صلاح‌دید ریاست تعلیم و تربیت شهر کابل، او به مکتب متوسطه سردار جان‌خان منتقل شد و به تدریس پرداخت. پس از آن، برای گذراندن دوره مکلفیت عسکری (سربازی) اعزام شد. بعد از اتمام دوره سربازی، مجدداً به عنوان معلم حرفه‌ای در لیسه محمود هوتکی مشغول به تدریس شد.


ورود به دنیای سینما و هنرپیشگی

فعالیت هنری فروغ در سینما، یک سال پیش از آغاز کار معلمی او، یعنی در سال ۱۳۵۲ (۱۹۷۳ میلادی) و با تشویق دوستانش آغاز شد. او با نقش‌آفرینی در فیلم هنری سینمایی “رابعه بلخی” که توسط “نظیر فیلم” تهیه شده بود، پا به عرصه سینما گذاشت.

در سال ۱۳۵۴ (۱۹۷۵ میلادی)، باز هم با تشویق و لطف دوستان، در فیلم هنری “مجسمه‌ها می‌خندند” از تولیدات “آریانا فیلم” که به کارگردانی مرحوم توریالی شفق و فیلمبرداری مهندس لطیف احمدی ساخته می‌شد، ایفای نقش کرد. همین نقش‌آفرینی باعث شد که کارگردانان علاقه‌مند شوند تا او در فیلم‌های سینمایی متعددی بازی کند.

در یک فیلم هنری سینمایی به کارگردانی عباس شبان و با همکاری مهندس لطیف احمدی، نقش یک آسیابان به او سپرده شد. متأسفانه در سال ۱۳۵۶ (۱۹۷۷ میلادی)، در حالی که عزیز فروغ در مکتب متوسطه سردار جان‌خان مشغول ترسیم پرتره داوود خان بود، از پله سقوط کرد و آسیب جدی به سرش وارد شد. در همان زمان، فیلمبرداری فیلم “سیاه‌موی و جلایی” در جریان بود و نقش او را سلام سنگی بازی کرد.

همچنین، از طریق “قیس فیلم” و به کارگردانی عباس شبان، نقش اول (قهرمان) یک فیلم هنری سینمایی رنگی به نام “غارتگران” به او سپرده شد. اما متاسفانه، فیلم مذکور به دلایلی پس از ده درصد فیلمبرداری متوقف شد.

علاوه بر این، “شفق فیلم” به کارگردانی شادروان استاد توریالی شفق، نقش‌های اول مثبت و اول منفی را به عزیز فروغ واگذار کرد:


فعالیت در رادیو تلویزیون و تئاتر ملی

پس از مدتی، با موافقت وزارت اطلاعات و فرهنگ و وزارت تعلیم و تربیت، و نیز ریاست هنر و ادبیات رادیو تلویزیون اسبق ملی، عزیز فروغ در بخش اداره درام و دیالوگ به عنوان ممثل (بازیگر) استخدام شد. او در چندین نمایشنامه تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت.

با توجه به شناخت کامل کارگردانان از توانایی‌های عزیز فروغ، او در فیلم‌های هنری تلویزیونی مختلفی نیز به ایفای نقش‌های کلیدی پرداخت:

  1. “آشیانه” به کارگردانی نجیب سلطانی (نقش برجسته و اول مثبت)
  2. فیلم تلویزیونی “دامت” به کارگردانی موسی رادمنش
  3. یک فیلم هنری به کارگردانی عزیز نایل
  4. فیلم سمبولیک به کارگردانی دکتر عبدالواحد نظری

عزیز فروغ همچنین در چندین تئاتر مرکزی کابل تئاتر نیز نقش‌های متفاوتی را بازی کرده است.

سوابق کاری
0
امتیاز کاربران:
مشاهده
0
امتیاز کاربران:
مشاهده
0
امتیاز کاربران:
مشاهده
0
امتیاز کاربران:
مشاهده
0
امتیاز کاربران:
مشاهده
  • بازیگر
ارسال نظر و رتبه بندی
بانک اطلاعاتی فیلم افغانستان (AMDb) آیا می خواهید در مورد آخرین به روز رسانی ها اعلان دریافت کنید؟ خیر بله
اطلاعیه مهم
This is default text for notification bar
رفتن به نوار ابزار